De gitaarles
• Lesvormen en tarieven
• Proefles
• Vakanties
• Locatie


Klassiek, jazz, rock, pop?

Je kunt nogal wat met een gitaar. De pop- en rockmuziek brengen het instrument uiteraard voortdurend voor het voetlicht, slechts weinigen kennen het repertoire van de klassieke gitarist. Toch zijn de meest gebruikte technieken en methodieken op klassieke leest geschoeid. Voor een beginnend gitarist, die nog niet een muzikale richting heeft gekozen, zal de klassieke methode - nylonsnarige gitaar, noten lezen, gevarieerde liedjes/oefenstukjes - een logische weg zijn.

Iemand die zeker weet dat hij of zij zich uitsluitend wil richten op pop, rock of jazz is echter gebaat bij een andere aanpak. In de lessen zal dan de basis zijn: het naspelen van de favoriete nummers en artiesten. Uit dit materiaal worden ook oefeningen gefilterd voor techniek, theorie en gehoor.

In de praktijk blijkt echter dat de verschillende methodes elkaar niet uitsluiten en zelfs goed kunnen aanvullen. Het hangt helemaal van de individuele affiniteit en wensen af hoe de lessen worden ingevuld.

PROEFLES
Als je overweegt om gitaarles te nemen, dan raad ik een proefles aan. Na zo'n les weet je nog beter wat je kunt verwachten. >Klik hier< om een proefles af te spreken.

LESGELD
Alles over de tarieven en de verschillende lesvormen lees je >hier<.